Fortuna Czarne

To piwo dolnej fermentacji, fermentujące w niskich temperaturach w tradycyjnych otwartych kadziach. Jak w przypadku wielu piw ciemnych, długo leżakuje. W skład receptury wchodzi słód karmelowy, palony w browarze Miłosław oraz wyciąg z orzeszków drzewa kola.

Niezwykły smak tego piwa jest połączeniem delikatnie gorzkiego, palonego słodu zrównoważonego dawką zaskakującej słodyczy. Na podniebieniu praktycznie nie wyczuwa się alkoholu. Fortuna Czarne ma właściwości orzeźwiające, a przy tym może być pite jako piwo deserowe.

Produkt wielokrotnie nagradzany, między innymi znakiem "Dobre bo Polskie", Nagrodą Publiczności na Targach Poznańskich Polagra-Farm w Poznaniu oraz medalem w Konkursie Piw w Szczyrku.

Fortuna CZARNE zostało wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych, prowadzoną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Na Listę wpisywany jest produkt, którego jakość lub wyjątkowe cechy i właściwości wynikają ze stosowania tradycyjnych metod produkcji. Za tradycyjne uważa się metody wykorzystywane od co najmniej 25 lat. Produkt ubiegający się o taki wpis powinien ponadto stanowić element tożsamości społeczności lokalnej i należeć do dziedzictwa kulturowego regionu, z którego pochodzi.

Browar Fortuna otrzymał za piwo Czarne tytuł Polski Producent Żywności 2006.

Piwo ciemne słodowe

Objętościowa zawartość alkoholu: 5,8 %

Zobacz opis

Fortuna Wiśniowa

Po analizie wyników badań rynkowych powstało nowe piwo: FORTUNA Wiśniowa. Szybko podbiła serca piwoszy poszukujących intrygujących smaków - FORTUNA Wiśniowa oferuje im nuty wiśni, wina, migdałów i dębu. Ma przy tym doskonałe właściwości gaszące pragnienie.

Piwo to zawdzięcza swój niezwykły smak fermentacji w otwartych kadziach, długiemu okresowi leżakowania i, co najważniejsze, naturalnemu sokowi wyciśniętemu z wiśni. W smaku wyczuwa się owocową kwaskowość oraz słodycz nieco łagodzącą chmielową goryczkę.

To radosne i orzeźwiające piwo jest hołdem oddanym tak popularnemu w Polsce owocowi wiśni z sadu.

Piwo z dodatkiem naturalnego soku owocowego i pszenicy niesłodowanej.

Objętościowa zawartość alkoholu: 5,1 %

Zobacz opis

Fortuna Miodowe

Najlepsze Piwo z Browaru Regionalnego Chmielaki 2013

I miejsce w kategorii "Piwo Miodowe" Chmielaki 2013

To piwo dolnej fermentacji, fermentujące w niskich temperaturach w tradycyjnych otwartych kadziach. Jak w przypadku wielu piw ciemnych, długo leżakuje. W skład receptury wchodzi słód karmelowy, palony w browarze Miłosław oraz naturalny miód pszczeli.

Aromat tego piwa to połączenie słodyczy miodu oraz palonych ciemnych słodów, pozostające w równowadze również na podniebieniu. W smaku towarzyszy mu odpowiednio dobrana chmielowa goryczka. "Miodowe" sprawdza się jako towarzysz intensywnych w smaku mięsnych dań oraz samodzielnie w roli płynnego deseru.

Choć nie jest to piwo do picia na co dzień, pasuje do każdej okazji. Niewiele jest tak uniwersalnych piw.

Piwo ciemne słodowe

Objętościowa zawartość alkoholu: 5,6 %

Zobacz opis

Fortuna Śliwkowa

Swój niepowtarzalny smak i aromat zawdzięcza kompozycji palonego słodu i naturalnego soku z dojrzałych śliwek. Po przelaniu do pokala urzeka śliwkowym aromatem z akcentami madery i rodzynek, przełamanym nutami palonego słodu. W smaku wyczuwalna jest delikatna, owocowa kwaskowość zrównoważona przyjemną słodyczą, pod koniec dopełniona lekką chmielową goryczką.

Fortuna Śliwkowa to piwo dolnej fermentacji, warzone przy użyciu naturalnych surowców w otwartych, tradycyjnych kadziach. Długo leżakowane. Z czasem może pojawiać się delikatne zmętnienie, będące wynikiem obecności naturalnego soku śliwkowego.

Objętościowa zawartość alkoholu: 5,3 %

Zobacz opis

Fortuna Mirableka

Piwna specjalność z wyjątkowym dodatkiem w postaci naturalnego soku z dojrzałych, soczystych śliwek mirabelek. Po przelaniu do pokala ujmuje piękną, złoto-bursztynową barwą oraz niepowtarzalnym aromatem i smakiem, który przywodzi na myśl letni ciepły wieczór spędzony w ogrodzie.

Niepowtarzalne w smaku, orzeźwiająca piwna specjalność.

Objętościowa zawartość alkoholu: 5,1% obj.
Pojemność: 500 ml, butelka zwrotna

Zobacz opis

Fortuna Rabarbar

Fortuna Rabarbar to jasne i lekkie w smaku piwo, które zawdzięcza swój wyjątkowy charakter naturalnemu dodatkowi w postaci soku z rabarbaru. Po przelaniu do pokala zachęca do degustacji piękną, złoto-czerwoną barwą oraz przyjemnym, słodkim aromatem. Przy pierwszym łyku zaskoczy Cię harmonijnym połączeniem kwaskowatości i słodyczy. To znakomity wybór, gdy szukasz naturalnego orzeźwienia.


LEKKIE I ORZEŹWIAJĄCE POŁĄCZENIE PIWA ZE SŁODKO-KWASKOWYM SMAKIEM RABARBARU.


Fortuna Rabarbar to piwo dolnej fermentacji, warzone przy użyciu starannie dobranych, naturalnych surowców.

Składniki: woda, słód jęczmienny pilzneński, pszenica, cukier, słód pszeniczny, zagęszczony sok owocowy 1,5% (cytrynowy, rabarbarowy), aromat naturalny, naturalny koncentrat czarnej porzeczki, chmiel goryczkowy, drożdże.

Zobacz opis

Fortuna Imbir Stout

Fortuna Imbir Stout to ciemne piwo dla miłośników wyrazistych smaków i ciekawych połączeń. Palona słodycz przełamana pikantną, egzotyczną nutą imbiru intryguje i zachęca do kolejnych łyków. Złożony i wyważony profil piwa uzupełnia lekka, chmielowa goryczka. Po przelaniu do pokala Fortuna Imbir Stout cieszy oko głęboką, ciemną barwą, która kontrastuje z efektowną czapą piany.


INTRYGUJĄCE POŁĄCZENIE PALONEJ SŁODYCZY Z NUTĄ IMBIRU.


Imbir Stout to piwo górnej fermentacji, warzone przy użyciu starannie dobranych, naturalnych surowców.

Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński i palony, cukier, zagęszczony sok owocowy 1,3% (cytrynowy, gruszkowy), ekstrakt jęczmienny słodowy, naturalny aromat imbiru, chmiel goryczkowy, drożdże.

Zobacz opis

Fortuna Wild Sour Pigwa

Połączyliśmy siły z belgijskim Browarem BOON i dajemy Wam to, co mamy najlepszego. Kompetencje Fortuny w tworzeniu nowych smaków oraz doświadczenie belgijskich mistrzów spontanicznej fermentacji. To właśnie od nazwy miejscowości LEMBEEK, gdzie działa Browar BOON powstała nazwa lambik, określająca piwa fermentowane za pomocą szczepów dzikich drożdży i innych drobnoustrojów, także tych znajdujących się w powietrzu


KOOPERACYJNE WILD PIGWA SOUR BEER TO PIWO O WYJĄTKOWYM BUKIECIE AROMATYCZNYM I WYTRAWNYM SMAKU.


Wyczuwalna kwaskowatość "naszego dzikusa" to cecha, która wyróżnia lambiki. Piwo, leżakowane w beczkach przez 3 lata, zaskakuje oryginalnym i intensywnym charakterem.

Zobacz opis

Miłosław Pilzner

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.

Wyróżniający charakter tego piwa jest wynikiem powtórnego chmielenia na zimno. Do otwartych kadzi podczas fermentacji w niskich temperaturach dodawana jest porcja aromatycznego chmielu z rodziny Golding. To sprawia, że nasz pilzner jest przyjemnie chmielowy, z wyczuwalną szlachetną goryczką. Do takiego piwa z chęcią się powraca.

Konsumencki Konkursu Piw, który się odbył w ramach Chmielaków Krasnostawskich 2015, przyniósł nam złoty medal dla Miłosławia Pilznera, w kategorii piw jasnych w stylu Pils o zwartości ekstraktu 11,1 - 12,9o plato, w której startowało aż 47 piw!

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, chmiel aromatyczny typu Styrian Golding, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże dolnej fermentacji.

Piwo dolnej fermentacji. Pasteryzowane.

DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK

Zobacz opis

Miłosław Koźlak

Miłosław Koźlak to piwo tradycyjnie mocne, o bursztynowej barwie i wyrazistym, bogatym aromacie. Dawniej koźlaka warzono na specjalne okazje, przede wszytskim święta religijne. Mnisi bawarscy zwykle raczyli się koźlakiem w dniach postu, co zapewne czyniło ten czas mniej dotkliwym. Miłosław Koźlak swój złożony smak i bogaty aromat zawdzięcza użyciu czterech słodów jęczmiennych: jasnego-pilzneńskiego, ciemnego-monachijskiego, ciemnego-karmelowego i ciemnego-czekoladowego. Wspaniała bursztynowa barwa, gęsta piana i złożony smak sprawiają, że jest to piwo do niespiesznej degustacji.Piwa Miłosław warzone są wyjątkową, tradycyjną metodą otwartej fermentacji , tylko z naturalnych składników.



Objętościowa zawartość alkoholu: 7,5 %
Ekstrakt: 15,5 % wag.
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C

Zobacz opis

Miłosław Marcowe

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.

Marcowe to tradycyjny europejski lager, najczęściej warzony na Oktoberfest, będący doskonałą alternatywą dla "jasnego pełnego". Swój pełny smak zawdzięcza odpowiedniej kompozycji słodów. Lekka, chmielowa goryczka idealnie równoważy słodowość piwa, co sprawia, że Marcowe przyjemnie orzeźwia zmysły.

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, palony, pszenica niesłodowana, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże dolnej fermentacji.

Piwo dolnej fermentacji. Pasteryzowane.

DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK

Zobacz opis

Miłosław Niefiltrowane

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.

Miłosław Niefiltrowane to naturalnie mętne, rześkie jasne piwo o tradycyjnym smaku. Powstaje jak w dawnych czasach, zanim wynaleziono technologię filtracji. W trakcie leżakowania drożdże niespiesznie osiadają na dnie zbiornika, niewielką ich część można odnaleźć z butelce.

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, palony, pszenica niesłodowana, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże dolnej fermentacji.

Piwo dolnej fermentacji. Pasteryzowane.

DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK

Zobacz opis

Miłosław Blonde Ale

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.

Piwo o głębokiej, złotej barwie i złożonym, pełnym smaku. Swój profil zawdzięcza belgijskim drożdżom górnej fermentacji, które nadają mu subtelne miodowo-kwiatowe nuty. Wielowymiarowy charakter tego piwa dopełnia połączenie lekkiej słodowości z przyjemną, chmielową goryczką. Idealna równowaga mocy i delikatności.

Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, cukier, chmiel aromatyczny typu Styrian Golding, Fantasia, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, drożdże górnej fermentacji.

Piwo górnej fermentacji. Pasteryzowane.

DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK

Zobacz opis

Miłosław Witbier

Piwa Miłosław są warzone zgodnie z tradycją piwowarskiego rzemiosła. Powstają z wysokiej jakości surowców, w tradycyjnych, otwartych kadziach fermentacyjnych. Dzięki temu są tworzone powoli, w niskich temperaturach, z dbałością o smak i aromat.


Orzeźwiające piwo pszeniczne w stylu belgijskim o zbożowo-cytrusowym charakterze. Warzone z dodatkiem słodkich i gorzkich skórek pomarańczy (curaçao) oraz kolendry. Przyjemny, zbożowy smak wyjątkowo dobrze komponuje się z delikatną nutą miodu, owoców pomarańczy oraz kolendry.


Składniki: woda, słód jęczmienny: pilzneński, pszenica, chmiel goryczkowy Magnum/Herkules, aromat naturalny, kolendra, skórka pomarańczy, drożdże górnej fermentacji.

Mętność i osad są naturalną cechą produktu. Piwo górnej fermentacji. Pasteryzowane.

DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK

Zobacz opis

Miłosław Bezalkoholwe IPA

Wyraziste IPA o chmielowym aromacie i smaku, ale bez alkoholu? Tak!
To możliwe, dzięki autorskiej metodzie warzenia piwa bezalkoholowego.

Miłosław Bezalkoholwe IPA chmielimy na zimno kompozycją aż czterech odmian chmielu - Citra, Amarillo, Chinook i Lubelski, a dodatek herbaty Sencha Earl Grey dopełnia cytrusowo-żywiczny profil piwa.

DOBRE PIWO MA SWÓJ SMAK

Zobacz opis

Miłosław Sosnowe APA

HALO TU SOSNA, rzucił do słuchawki nasz piwowar i zaczął zachwycać się widokami. A jak w końcu zszedł na ziemię, to uwarzył cytrusowo-żywiczne AMERICAN PALE ALE z pędami tego drzewa i kompozycją amerykańskich chmieli.


Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, monachijski, karmelowy, słód pszeniczny, chmiel: Simcoe, Cascade, Chinook, Citra, Herkules, pędy sosny, drożdże US-05.


Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!

MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

Zobacz opis

Miłosław Klonowy Milk Stout

Ona zaserwowała wypasione naleśniki, on rewanżował się kufelkiem treściwego Milk Stouta. Razem wpadli na pomysł, by uzupełnić recepturę piwa o syrop klonowy. Tak powstał nasz KLONOWY MILK STOUT - pełny, kremowy i subtelnie karmelowy.


Ciemne piwo o pełnym, subtelnie karmelowym smaku, z wyczuwalnymi aromatami kawy oraz czekolady, przełamany delikatną palonością.


Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!

MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

Zobacz opis

Miłosław Dymione Brown Ale

Ciemne piwo górnej fermentacji w stylu Brown Ale, uwarzone z dodatkiem słodów wędzonych drewnem drzew owocowych - wiśni, jabłoni i gruszy. Te specjalne słody dymione najdą piwu charakterystyczny, odmienny wędzony charakter, ale nie narzucający się, przyjemny. Nuty karmelu i orzecha uzupełniają profil tego piwa. Całość jest gładka, pełna i śmiała.


Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!


MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

Zobacz opis

Miłosław Żytnie Session Ipa

Chmiel zbierał, wianki plótł, hołubce wycinał. Wyprawa naszego piwowara w lubelskie była pełna atrakcji. Na jej pamiątkę powstało piwo. Sesyjne Żytnie IPA z szyszkami chmielu Izabella, odmiany odradzonej przez tamtejszych chmielarzy.


Zdecydowanie chmielowy aromat z nutą cytrusów i owoców tropikalnych. Wyraźnie zaznaczona goryczka z ziołowymi akcentami.


Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, karmelowy jasny żytni, chmiele aromatyczne: Marynka, Sybilla, Izabella drożdże US-05.


Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!


MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

Zobacz opis

Miłosław Black IPA z Yuzu

Podróże kształcą, także podniebienie - dlatego nasz piwowar ruszył do Azji w poszukiwaniu cytrusowej nuty do ciemnego i goryczkowego BLACK IPA. Gdy na jednym z targów trafił na suszoną skórkę YUZU, miał już w głowie całą piwno-cytrusową partyturę.


Kompozycja chmieli Cascade, Citra, Mandarina Bavaria i Magnum oraz śmiałe dodatki w postaci suszonej skórki owocu Yuzu i pomarańczy oraz trawy cytrynowej.


Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, Carafa Special, karmelowy, czekoladowy, słód pszeniczny, chmiele: Cascade, Mandarina Bavaria, Citra, Magnum, trawa cytrynowa, suszona skórka cytryny Yuzu 0,1%, suszona skórka pomarańczy, drożdże US-05.


Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!


MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

Zobacz opis

Miłosław Borowikowe Ale

Wstał rano i wybrał się po runo. Po owocnym grzybobraniu uciął sobie drzemkę. I właśnie wtedy wyśnił piwo górnej fermentacji z dodatkiem płatków owsianych i suszonych borowików o ciemnobrązowej barwie. Natchniony ruszył śmiało w stronę browaru.


W smaku ciasteczkowe z akcentami orzechowymi, chlebowymi i czekoladowymi. Śmiały dodatek w postaci suszonych borowików zaskakuje i wzbogaca profil piwa o nuty leśne. Kremowe i gładkie dzięki płatkom owsianym w zasypie.


Składniki: woda, słody jęczmienne: pilzneński, monachijski, cookie, chocolate; płatki owsiane, chmiel: Magnum; suszone borowiki 0,2%; drożdże Safale US-05.


Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!


MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

Zobacz opis

Miłosław Weizenbock z Cascarą

Miłosław Weizenbock z Cascarą

Czego nie robi się dla piwa, pomyślał nasz piwowar i wspiął się po suszoną skórkę kawowca na 1500 m.n.p.m. Wrócił z Kostaryki z przeświadczeniem, że koźlakowe nuty Weinzenbocka idealnie zgrają się z owocowo-cytrusowym smakiem Cascary.


Koźlak pszeniczny o ciemnym, miedzianym kolorze - warzony na kompozycji słodów jęczmiennych i pszenicznych. Śmiały dodatek w postaci suszonych skórek kawowca, pochodzącego z kostarykańskich upraw, podbija najlepsze cechy Weizenbocka, w tym aromat ciemnych owoców - śliwek, suszonych śliwek, rodzynek i winogron.


Mieszkańcom Miłosławia nigdy nie brakowało odwagi. Dlatego tworzymy śmiałe receptury i sięgamy po zaskakujące dodatki - zawsze ciekawi piwa!

MIŁOSŁAW WARZY ŚMIAŁO

Zobacz opis

Komes Porter Bałtycki

Brązowy Medal World Beer Cup 2014 w kategorii Porterów Bałtyckich.

Złoty Medal European Beer Star 2013 za najlepsze piwo
w kategorii Porterów Bałtyckich.

KOMES PORTER to kawał historii, nawiązuje do XVIII-wiecznej tradycji picia porterów w krajach nadbałtyckich. O ich popularności niech świadczy fakt, że w latach świetności stanowiły trzecią część rynku. W Twoje ręce składamy świetnie zrównoważone, ciemne mocne piwo o zdecydowanym smaku. Powolna fermentacja w niskiej temperaturze w otwartych kadziach oraz długie, przynajmniej 3-miesięczne leżakowanie pozwoliły piwu nabrać charakteru i osiągnąć pełnię swej złożonej natury. Bukiet Portera dojrzewa również w butelce. Czas mu sprzyja.

CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, niech będą źródłem twej leniwej przyjemności. Piwo dojrzewające w butelce.

Zawartość alkoholu: 9% obj.
Ekstrakt: 21% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C

Zobacz opis

Komes Podwójny Ciemny

KOMES PODWÓJNY to ciemne: mocne piwo fermentowane drożdżami tzw. górnej fermentacji w otwartych kadziach, duża ilość fermentującego ekstraktu oraz zastosowanie ciemnych słodów dają w efekcie piwo o znacznej mocy, które cieszy podniebienie pełnym wyrazistym, zbożowo-owocowym smakiem, dopełnionym delikatną goryczką. Kluczowym elementem powolnego dojrzewania smaku Komesa Podwójnego jest zastosowanie tradycyjnej, pracochłonnej metody powtórnej fermentacji w butelce. To dzięki niej z upływem czasu piwo to staje się mocniejsze i bardziej wytrawne.

CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, niech będą źródłem twej leniwej przyjemności. Piwo dojrzewające w butelce.

Zawartość alkoholu: 7% obj.
Ekstrakt: 15% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C

Zobacz opis

Komes Potrójny Złoty

KOMES POTRÓJNY to mocne piwo górnej fermentacji o złotej barwie. Ten tradycyjny styl rozwija się od początku XVI-go wieku, kiedy opracowano technologię otrzymywania jasnych słodów użytych do jego produkcji. Wtedy to narodziły się jasne piwa górnej fermentacji. KOMES POTRÓJNY to pełnosłodowe piwo, chmielone w otwartych kadziach fermentacyjnych odmianą "Styrian Golding". Cieszy podniebienie mocno słodowym, treściwym smakiem i wyrazistym chmielowym aromatem. Kluczowym elementem powolnego dojrzewania smaku Komesa Potrójnego jest zastosowanie tradycyjnej, pracochłonnej metody powtórnej fermentacji w butelce.

CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, niech będą źródłem twej leniwej przyjemności. Piwo dojrzewające w butelce.

Zawartość alkoholu: 9% obj.
Ekstrakt: 18% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 6-8°C

Zobacz opis

Komes Poczwórny Bursztynowy

KOMES POCZWÓRNY to nietuzinkowe piwo, które stworzyliśmy, by uświetnić 125 lat
warzenia specjalności przez Browar Fortuna. To wyjątkowa specjalność: mocne piwo o wspaniałej bursztynowej barwie, chmielone na zimno kompozycją kilku odmian chmielu. Warzone z dodatkiem słodu palonego w Browarze Fortuna, zgodnie z ponad 100-letnią rzemieślniczą tradycją browaru. Trunek, którego bukiet i smak będzie się zmieniał również z czasem dzięki zastosowaniu naturalnej, pracochłonnej metody powtórnej fermentacji w butelce. Ujmuje owocowymi nutami z chmielowo-żywicznymi i palonymi akcentami.

CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, niech będą źródłem twej leniwej przyjemności. Piwo dojrzewające w butelce.
Piwo niepasteryzowane.

Zawartość alkoholu: 10% obj.
Ekstrakt: 18,5% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C

Zobacz opis

Komes Belgian IPA

KOMES BELGIAN IPA to jasne piwo górnej fermentacji o złocistej barwie i złożonym charakterze. Udana kompozycja belgijskiego ale i nowofalowego, amerykańskiego stylu. Odnajdziemy w nim delikatną, owocową nutę, za którą odpowiadają belgijskie drożdże oraz bogactwo żywiczno-cytrusowych i korzennych aromatów - od amerykańskich odmian chmielu. Chmielone na zimno 4 odmianami chmielu: amerykańskimi Cascade i Simcoe oraz europejskimi Fuggle i Hersbrucker. Z upływem czasu Komes Belgian IPA zmienia swój smak, dzięki zastosowaniu tradycyjnej, pracochłonnej metody powtórnej fermentacji w butelce.


CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, powoli odkrywając bogactwo jego smaku. Piwo refermentowane w butelce, niepasteryzowane. Zawiera osad drożdżowy.


Zawartość alkoholu: 8% obj.
Ekstrakt: 16,5% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 8-12°C


Zobacz opis

Komes Porter Malinowy

KOMES PORTER MALINOWY to ciemne piwo dolnej fermentacji uwarzone z dodatkiem soku owocowego i leżakowane z wanilią "Bourbon" z Madagaskaru oraz indyjskimi papryczkami chili. W aromacie i smaku odnajdziemy nuty czekoladowe oraz słodycz maliny i wanilii przełamane papryczek chili. Dzięki dodatkowi soku malinowego oraz leżakowaniu z egzotycznymi dodatkami piwo zyskało nowego wymiaru.


CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, powoli odkrywając bogactwo jego smaku. Piwo pasteryzowane.


Zawartość alkoholu: 9% obj.
Ekstrakt: 21% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C


Zobacz opis

Komes Porter Bałtycki Płatki Dębowe

KOMES PORTER BAŁTYCKI PŁATKI DĘBOWE to ciemne piwo dolnej fermentacji, które zawdzięcza swój złożony i bogaty profil palonym słodom oraz leżakowaniu z płatkami francuskiego dębu. Aromat i smak piwa łączy nuty czekoladowo-kawowe z szlachetnymi akcentami drzewnymi. Płatki dębowe są wytwarzane z szlachetnych odmian francuskich dębów wykorzystywanych w bednarstwie. Dodane w fazie leżakowania nadają Porterowi Bałtyckiemu unikalnego charakteru.


CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 18 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, powoli odkrywając bogactwo jego smaku. Piwo pasteryzowane.


Zawartość alkoholu: 9% obj.
Ekstrakt: 21% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 10-12°C


Zobacz opis

Komes Russian Imperial Stout

KOMES RUSSIAN IMPERIAL STOUT to mocne, esencjonalne i złożone, ciemne piwo górnej fermentacji leżakowane przez 6 miesięcy. Specjalność doceniona przez piwoszy na całym świecie. Zdecydowana paloność, charakterystyczna dla tego stylu, pochodzi od prażonego jęczmienia. Akcenty kawowe, czekoladowe oraz suszonych śliwek są zrównoważone wyraźną goryczką. Wykorzystany dodatek słody żytniego zwiększa treściwość i aksamitność RISa. Piwo jest intensywne w smaku i zapachu, m.in. dzięki dodatkowi aromatycznych, ukraińskich odmian chmieli Klon i Slovianka. Mimo sporej mocy trunku alkohol nie narzuca się, a tylko przyjemnie rozgrzewa.


CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 36 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, powoli odkrywając bogactwo jego smaku. Piwo pasteryzowane.


Zawartość alkoholu: 12% obj.
Ekstrakt: 25% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 14-16°C


Zobacz opis

Komes Barley Wine

Barley Wine to piwny styl o bardzo bogatym i intensywnym aromacie słodowym oraz złożonym smaku, w którym słodowa słodycz idealnie współgra z dobrze zaznaczoną, ale nienachalną goryczką. Komes Barley Wine z Browaru Fortuna jest najmocniejszą wersją w ramach prawideł stylu - piwo charakteryzuje się wysoką zawartością ekstraktu, rozgrzewającą mocą oraz ciemną, bursztynowo-miedzianą barwą.


Piwo zostało uwarzone z nowofalowymi, amerykańskimi odmianami chmielu - dodanymi pod koniec gotowania brzeczki i na zimno podczas fermentacji, co wzbogaciło bukiet aromatyczny i profil smakowy Komesa Barley Wine.


CZAS TO JEGO NAJCENNIEJSZY SKŁADNIK

Na przestrzeni 36 miesięcy trwałości Komes zmienia swój smak.
Zdecyduj ile będzie dojrzewał Twój Komes.

Warzyliśmy nasze piwa niespiesznie, poświęcając im wiele czasu i troski - ciesz się nimi w ten sam sposób, powoli odkrywając bogactwo jego smaku. Piwo pasteryzowane.


Zawartość alkoholu: 12% obj.
Ekstrakt: 27% wag.
Zalecana temperatura spożycia: 14-16°C


Zobacz opis

Cydr Miłosławski Jabłkowy

Wyborny napój alkoholowy wytwarzany ze smakowitych, dojrzałych jabłek. Prawdziwy cydr powinien pochodzić od natury, dlatego w Cydrze Miłosławskim nie ma miejsca na żadne sztuczne dodatki. Cydr Miłosławski łączy kilka starannie dobranych odmian jabłek uprawianych w Polsce. Cieszy oko wspaniałą złotą barwą i ujmuje aromatem jabłek dojrzewających w słońcu.


Sam cydr, natura i oryginalna receptura.


Podawać w temperaturze 6-8°C
Objętościowa zawartość alkoholu: 4,5% obj.
Pojemność: 500 ml, butelka zwrotna

Zobacz opis

Cydr Miłosławski Półwytrawny

Cydr Miłosławski półwytrawny to doskonały napój alkoholowy stworzony z polskich jabłek. Nie poprawiamy natury, dlatego Cydr Miłosławski smakuje tak dobrze. Szanujac tradycje produkcji najwyższej jakości cydru, wytwarzamy go bez żadnych sztucznych dodatków, w procesie naturalnej fermentacji, według starannie opracowanej receptury.


Półwytrawny wariant Cydru Miłosławskiego cieszy podniebienie wyważonym smakiem, w którym wytrawne nuty przełamują naturalną słodycz dojrzałych jabłek. Harmonijne połączenie owocowej kwasowości z lekko wyczuwalną słodyczą tworzą doskonale zbalansowany charakter naszego cydru. To sprawia, że jest to trunek orzeźwiajacy, lekki, do którego z przyjemnością się powraca.


Podawać w temperaturze 6-8°C
Objętościowa zawartość alkoholu: 4,5% obj.
Pojemność: 500 ml

Zobacz opis

Perry Miłosławski Półsłodki

Perry, ze staropolskiego zwany również gruszecznikiem lub potocznie cydrem gruszkowym, to napój alkoholowy wytwarzany z soku z gruszek. Wierni tradycji wytwarzania wysokiej jakości trunków, nasz perry powstaje z dbałością o naturalny smak, w niespiesznym procesie fermentacji soku, bez sztucznych dodatków.


Perry Miłosławski to klasyczny perry o wyjątkowo delikatnym i szlachetnym smaku, który zawdzięcza gruszkom z polskich sadów. Po przelaniu do szklanki, urzeka naturalną barwą i aromatem dojrzałej gruszki. W smaku lekki, słodko - kwaskowy oraz przyjemnie musujący. Wspaniały aromat i wyjątkowy smak sprawiają, że jest to wyborna propozycja na wiele okazji.


Podawać w temperaturze 6-8°C
Objętościowa zawartość alkoholu: 4,5% obj.
Pojemność: 500 ml

Zobacz opis